Haaveissa unelmien keittiö?

Keittiö on kodin tärkein toiminnallinen yksikkö

Keittiö on kodin tärkein toiminnallinen yksikkö. Ennen keittiön suunnittelua kartoitetaan yksityiskohtaisesti asiakkaan tarpeet, talouden koko sekä vaatimustaso. Keittiötilan voi suunnitella monella eri tavalla ja tärkeintä on löytää jokaiselle asiakkaalle paras ratkaisu.

Keittiön laadukkaat säilytysjärjestelmät

Keittiötarvikkeiden koosta riippuen otetaan suunnittelussa huomioon laatikoiden koko sekä leveys- että korkeussuunnassa. Näin saadaan tila optimoitua keittiön käyttäjälle sopivaksi. Alakaapistot on pääsääntöisesti korvattu hidastuslaatikoilla, jotta laatikon sisältö saadaan kokonaisuudessaan esille ja käyttäjän ergonomia säilyy hyvänä.

Monesti keittiön ongelmallisin kohta on kulmakaapin käyttäminen.

Keittiön suunnittelussa on erityisen tärkeää löytää järkevä kulmaratkaisu. Kulmakaappeihin on tarjolla hyvin tehokkaita mekanismeja, jotka helpottavat tavaroiden järjestelyä. Myös liesi on asennettavissa keittiön kulmaan.

Yläkaappien korkeudella mahdollisuus vaikuttaa keittiön tyyliin.

Talonpoikaistyylinen, perinteinen vaikutelma saavutetaan korkeilla yläkaapistoilla. Erilaisilla listoilla ja pilastereilla voidaan lisätä tätä tyyliä.

Modernimpi ilme on mahdollista luoda valitsemalla matalammat kaapit tai jättää ne kokonaan pois. Yläkaapistot voidaan korvata myös erilaisilla irtohyllyillä.

Toiminta vaiheittain

Mittaus
Suunnittelu
Tarjous
Asennus
  • 100% tyytyväisyystakuu

Nykyään suositaan paljon erilaisia niemekkeitä ja saarekkeita yhdistettynä muuhun keittiöön.

Näissä vaihtoehdoissa taso on yleensä perinteistä 60 cm keittiötasoa leveämpi, 80-120 cm. Tämä taso toimii monelle arkipöytänä, jonka äärellä voidaan nauttia vaikkapa aamupala. Taso voi toimia myös ns. seisovana pöytänä.

Materiaalivalinnoilla erilaisia tunnelmia.

Keittiön tilaratkaisujen lisäksi sisustustyyliin voidaan vaikuttaa merkittävästi ovien ja tasojen materiaalivalinnoilla. Ovien materiaaleissa on erilaisia vaihtoehtoja; melamiiniovista puuoviin. Myös värivaihtoehtoja löytyy lukuisia.

Tasomateriaaleista laminaatti on ylivoimaisesti suosituin johtuen sen hyvästä kuosivalikoimasta ja materiaalin edullisuudesta. Keittiön tasoihin voidaan valita myös erilaisia luonnonmateriaaleja, kuten massiivipuuta tai graniittia. Valittavissa on lisäksi selkeitä, yksivärisiä muovi- ja kiviseoksisia materiaaleja.

Allasta valitessa on pohdittava altaan kokoa, materiaalia ja käyttötarkoitusta. Jos altaalta vaaditaan puhtaanapidon helppoutta, voidaan valita kokoteräksinen pesupöytä. Jos taas tasomateriaalia halutaan näkyvän enemmän, valitaan tasoon upotettava allas joko pinta-asennettuna, huullettuna tai altakiinnitettävänä mallina.

Teräsaltaiden lisäksi saatavilla on erilaisia komposiittialtaita.

Kodinkoneiden sijoittelu vaikuttaa oleellisesti keittiön toimivuuteen ja ergonomiaan.

Yleensä keittiövarustukseen kuuluu uuni, liesitaso, astianpesukone, kylmäkalusteet ja mikro. Nykyään uuni sijoitetaan kalusteeseen joko tason alle tai hieman ylemmäs kalustekomeroon. Jos keittiössä on hieman tilaa ja on aktiivinen uunin käyttäjä, kannattaa uuni sijoittaa 70-80 cm korkeuteen (alareuna). Liesitaso sijoitetaan joko uunin päälle tasoon upotettuna tai saareke- tai niemeketason päälle.

Astianpesukone voidaan sijoittaa joko tason alle tai tilan antaessa myöden nostaa se noin 50 cm korkeuteen (alareuna). Integroidulla astianpesukoneella keittiön ilmeestä saa tyylikkään ja modernin.

Kylmäkalusteisiin on olemassa useita eri värivaihtoehtoja ja ne ovat integroitavissa muuhun keittiöön sopivaksi. Mikro sijoitetaan pääsääntöisesti aina sopivalle korkeudelle joko yläkaapistoon tai kalustekomeroon integroituna tai ilman. Pienempien kodinkoneiden esim. kahvin- ja vedenkeittimen sijoittelu voidaan ottaa huomioon suunnittelussa. Jos koneet halutaan pois näkyvistä, voidaan keittiöön suunnitella kalustekomerotila, jossa voidaan valmistaa esimerkiksi aamu- ja iltapalat. Mikro on mahdollista sijoittaa myös tähän tilaan.

Keittiön yksi tärkeimmistä asioista on valaistus.

Valaistuksen on oltava riittävän tehokas. Valon tehokkuutta voidaan säätää himmentimellä. Tilan tunnelmaan voidaan vaikuttaa valitsemalla joko kylmä- tai lämminsävyinen valaistus.

Uusi ilme keittiöön helposti ja nopeasti

Keittiöremontin ei aina tarvitse tarkoittaa kokonaisvaltaista purkamista ja uuden asentamista. Jos kalusterungot ovat toimivat ja hyvässä kunnossa, voidaan miettiä ainoastaan kalusteovien, saranoiden ja vetimien uusimista. Myös tasopintojen vaihtamisella saadaan helposti ja nopeasti uutta ilmettä. Vanhojen alakaapistojen korvaaminen uusilla laatikkomekanismeilla riittää monesti tuomaan toimivuutta keittiöön. Tällaiset kevyet fiksaukset voidaan toteuttaa 1-2 työpäivässä.

Koko keittiön remonttiin lasketaan yleensä 4-6 työpäivää. Tämä sisältää myös vanhojen kalusteiden purun ja poisviennin.

Yhteistyökumppanit

3D-mallilla täydelliseen tulokseen

Sovi tapaaminen myymälään 3D-kuvia ja tarjousta varten. Suunnittelija toteuttaa tarvittavat mittaukset asiakkaan kohteessa.