Haluaisitko joka kokkaajan unelmakeittiön?

OTA YHTEYTTÄ

Keittiö on kodin tärkein toiminnallinen yksikkö

 Keittiö on kodin tärkein toiminnallinen yksikkö. Ennen keittiön suunnittelua tärkeintä on kartoittaa asiakkaan tarpeet, talouden koko ja vaatimustaso. Keittiötilan voi suunnitella monella tavalla ja tärkeintä onkin löytää jokaiselle asiakkaalle paras ratkaisu.

Nykyään on tarjolla todella tehokkaita säilytysjärjestelmiä keittiöön.

Alakaapistot on pääsääntöisesti korvattu hidastuslaatikoilla. Laatikon sisältö saadaan kokonaisuudessaan esille eikä tarvitse kumarrella turhia. Riippuen keittiötarvikkeiden koosta, niin suunnittelussa täytyy ottaa huomioon laatikoiden koko sekä leveys- että korkeussuunnassa. Näin tila saadaan optimoitua juuri itselle sopivaksi.

Monesti keittiön ongelmallisin kohta on kulmakaapin käyttäminen.

Keittiön suunnittelussa erityisen tärkeää on löytää järkevä kulmaratkaisu. Kulmakaappeihin on myös tarjolla hyvin tehokkaita mekanismeja, jotka helpottavat tavaroiden järjestelyä.

Riippuen keittiön mitoituksesta, niin suunnittelussa otetaan huomioon millainen kulmakaappi olisi kulloinkin järkevää. Lieden voi halutessaan saada myös keittiön kulmaan, ja tähän on olemassa vakiomitoitus.

Yläkaappien korkeudella voidaan vaikuttaa paljon keittiön tyyliin.

Jos halutaan talonpoikaistyylinen, perinteinen vaikutelma, niin monesti valitaan korkeat yläkaapistot ja osaan niihin myös lasiovet. Erilaisilla listoilla ja pilastereilla voidaan lisätä tätä tyyliä.

Modernimpi ilme voidaan luoda valitsemalla matalammat kaapit tai jättää ne kokonaan pois. Yläkaapistot voidaan toki korvata erilaisilla irtohyllyillä.

Toiminta vaiheittain

Mittaus
Suunnittelu
Tarjous
Asennus
  • 100% tyytyväisyystakuu

  • Asiakaskäynnillä saat jo tarjouksen keittiöstä.

Esitteet 2018

Nykyään suositaan paljon erilaisia niemekkeitä ja saarekkeita yhdistettynä muuhun keittiöön.

Näissä vaihtoehdoissa taso on yleensä perinteistä 60 cm keittiötasoa leveämpi, 80-120 cm. Tämä taso on monelle arkipöytä, jossa voidaan nauttia esim. aamupala. Taso voi toimia myös ns. seisovana pöytänä.

Materiaalivalinnoilla pystytään luomaan erilaisia tunnelmia.

Keittiön tilaratkaisujen lisäksi sisustustyyliin voidaan vaikuttaa merkittävästi materiaalivalinnoilla. Ovimalleissa on suuri valikoima sekä perinteiseen  että moderniin tyyliin sopivia ja paljon näiden väliltä. Ovimallin lisäksi on mahdollisuus vaikuttaa oven väriin. Ovien materiaaleissa on erilaisia vaihtoehtoja; melamiiniovista puuoviin.

Tasomateriaaleista laminaatti on ylivoimaisesti suosituin johtuen hyvästä kuosivalikoimasta ja sen edullisuudesta. Tasopinnalla saadaan luotua helposti keittiöön sopiva tyyli. Jos keittiöön halutaan luonnonmateriaalia, voidaan valita massiivipuupintaa tai graniittia. Näiden rinnalla nykyään on olemassa muovi- ja kiviseoksisia materiaaleja, joiden etuna on selkeät, yksiväriset pinnat.

Allasta valittaessa täytyy miettiä altaan kokoa, materiaalia ja käyttötarkoistusta. Jos altaalta halutaan puhtaanapidon helppoutta, voidaan valita kokoteräksinen pesupöytä. Jos taas tasomateriaalia halutaan näkyvän enemmän, valitaan tasoon upotettava allas joko pinta-asennettuna , huullettuna tai altakiinnitettävänä mallina. Allasmateriaalilla voidaan vaikuttaa keittiön kokonaiskuvaan.

Teräsaltaiden lisäksi nykyisin on saatavilla erilaisia  komposiittialtaita.

Kodinkoneiden sijoittelu vaikuttaa oleellisesti keittiön toimivuuteen ja ergonomiaan.

Yleensä keittiövarustukseen kuuluu uuni, liesitaso, astianpesukone, kylmäkaluste ja mikro. Nykyään uuni sijoitetaan kalusteeseen joko tason alle tai hieman ylemmäs kalustekomeroon. Jos keittiössä on hieman enemmän tilaa ja on aktiivinen uunin käyttäjä, niin uuni kannattaisi sijoittaa 70-80 cm korkeuteen (alareuna). Liesitaso sijoitetaan joko uunin päälle tasoon upotettuna tai nykyään moni haluaa kokata saareke- tai niemeketason päällä. Näin ruokaa laittaessa voi myös seurustella muiden kanssa helpommin. Astianpesukone voidaan sijoittaa joko tason alle tai tilan antaessa myöten , niin sekin voidaan nostaa n. 50 cm korkeuteen (alareuna). Jos keittiön ilmeestä haluaa oikein tyylikkään ja modernin, niin astianpesukone kannattaa hankkia integroituna. Perheen koko vaikuttaa oleellisesti kylmäkalusteen hankintaan. Jos perheessä on vain muutama henkilö, niin riittää hyvin jääkaappi/pakastin yhdistelmä, kun taas isomman perheen ruokkimiseen tarvitaan erilliset jääviileä- ja pakastinkaapit. Näihinkin on olemassa useita värivaihtoehtoja ja nekin voidaan integroida muuhun keittiöön sopiviksi. Mikro on pääsääntöisesti aina sopivalla korkeudella joko yläkaapistossa tai kalustekomerossa integroituna tai ilman. Pienempien kodinkoneiden esim. kahvin- ja vedenkeittimien sijoittelu voidaan ottaa huomioon suunnittelussa. Jos koneet halutaan pois näkyvistä, voidaan keittiöön suunnitella kalustekomerotila, jossa voidaan valmistaa esim. aamu- ja iltapalat. Mikron voi myös sijoittaa tähän tilaan.

Keittiön yksi tärkeimmistä asioista on valaistus.

Valaistuksen on oltava riittävän tehokas. Valon tehokkuutta voidaan säätää himmentimellä. Tilan tunnelmaan voidaan vaikuttaa valitsemalla joko kylmä- tai lämminsävyinen valaistus.

Helpoin tapa saada keittiöön uutta ilmettä, on vaihtaa esim. vetimet.

Keittiöremontti ei aina tarvitse tarkoittaa kokonaisvaltaista purkamista ja uuden asentamista. Jos kalusterungot ovat hyvässä kunnossa ja toimivat, silloin voidaan miettiä ainoastaan kalusteovien, saranoiden ja vetimien uusimista. Myös tasopintojen vaihtamisella saadaan helposti uutta ilmettä. Vanhojen alakaapistojen korvaaminen uusilla laatikkomekanismeilla riittää monesti tuomaan toimivuutta keittiöön. Tällaiset kevyet fiksaukset voidaan tehdä 1-2 työpäivässä.

Koko keittiön remonttiin lasketaan yleensä 4-6 työpäivää. Tämä sisältää myös vanhojen kalusteiden purun ja poisviennin.

Ennen suunnittelua tärkeintä on kartoittaa asiakkaan tarpeet, jotta saataisiin mahdollisimman tehokas ja hyvännäköinen kokonaisuus. Näin voidaan olla tyytyväisiä lopputulokseen.

Yhteistyökumppanit

Olen valinnut monen vuoden kokemuksella vain parhaimmat tuottajat omaan valikoimaan.

3D-mallilla päästään aina täydelliseen tulokseen

Kotikäynnillä teen kohteessa 3D-kuvat ja lasken samalla tarjouksen kalustekokonaisuudesta.

Ota yhteyttä

Tämä vie vain hetken!